Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mayonezli Tavuklu Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Mayonezli Tavuklu Ekmek
Pratik Mayonezli Tavuklu Ekmek Tarifi


Mayonezli Tavuklu Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet esmer ekmek
1 adet portakal
2 adet tavuk göğüs fileto
1 çay kaşığı kişniş
1 çay bardağı tat mayonez
1 tatlı kaşığı köri
3 sap nane

Yemek Tarifi


Ekmeğin üzerini keserek kapak şeklinde çıkartın.
İçini boşaltın.

Tavuk göğsünü haşlayıp, soğuduktan sonra iri parçalara ayırın.

Portakalın kabuğunu beyaz kısmıyla birlikte keserek soyun.
Dilimledikten sonra zarlarını çıkarın.

Mayonez, köri, kişniş ve tavuk parçalarını karıştırın.
Hazırladığınız tavuklu karışımı ekmeğin içine doldurduktan sonra, portakal dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Üzerini kapak gibi çıkardığınız ekmekle kapatın, alüminyum folyoya sarın.
Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Yumurtaları bir kapta iyice çırpın.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri