Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mayonezli Tavuklu Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Mayonezli Tavuklu Ekmek
Pratik Mayonezli Tavuklu Ekmek Tarifi


Mayonezli Tavuklu Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet esmer ekmek
1 adet portakal
2 adet tavuk göğüs fileto
1 çay kaşığı kişniş
1 çay bardağı tat mayonez
1 tatlı kaşığı köri
3 sap nane

Yemek Tarifi


Ekmeğin üzerini keserek kapak şeklinde çıkartın.
İçini boşaltın.

Tavuk göğsünü haşlayıp, soğuduktan sonra iri parçalara ayırın.

Portakalın kabuğunu beyaz kısmıyla birlikte keserek soyun.
Dilimledikten sonra zarlarını çıkarın.

Mayonez, köri, kişniş ve tavuk parçalarını karıştırın.
Hazırladığınız tavuklu karışımı ekmeğin içine doldurduktan sonra, portakal dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Üzerini kapak gibi çıkardığınız ekmekle kapatın, alüminyum folyoya sarın.
Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Domates ve patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Domatesin çekirdeklerini çıkarın.

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Oktay Usta'dan ekmek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri