Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mayonezli Tavuklu Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Mayonezli Tavuklu Ekmek
Pratik Mayonezli Tavuklu Ekmek Tarifi


Mayonezli Tavuklu Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet esmer ekmek
1 adet portakal
2 adet tavuk göğüs fileto
1 çay kaşığı kişniş
1 çay bardağı tat mayonez
1 tatlı kaşığı köri
3 sap nane

Yemek Tarifi


Ekmeğin üzerini keserek kapak şeklinde çıkartın.
İçini boşaltın.

Tavuk göğsünü haşlayıp, soğuduktan sonra iri parçalara ayırın.

Portakalın kabuğunu beyaz kısmıyla birlikte keserek soyun.
Dilimledikten sonra zarlarını çıkarın.

Mayonez, köri, kişniş ve tavuk parçalarını karıştırın.
Hazırladığınız tavuklu karışımı ekmeğin içine doldurduktan sonra, portakal dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Üzerini kapak gibi çıkardığınız ekmekle kapatın, alüminyum folyoya sarın.
Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Soğanları temizleyip çok ince doğrayın ve biraz tuzla ovun. Maydanozları ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri