Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mayonezli Tavuklu Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Mayonezli Tavuklu Ekmek
Pratik Mayonezli Tavuklu Ekmek Tarifi


Mayonezli Tavuklu Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet esmer ekmek
1 adet portakal
2 adet tavuk göğüs fileto
1 çay kaşığı kişniş
1 çay bardağı tat mayonez
1 tatlı kaşığı köri
3 sap nane

Yemek Tarifi


Ekmeğin üzerini keserek kapak şeklinde çıkartın.
İçini boşaltın.

Tavuk göğsünü haşlayıp, soğuduktan sonra iri parçalara ayırın.

Portakalın kabuğunu beyaz kısmıyla birlikte keserek soyun.
Dilimledikten sonra zarlarını çıkarın.

Mayonez, köri, kişniş ve tavuk parçalarını karıştırın.
Hazırladığınız tavuklu karışımı ekmeğin içine doldurduktan sonra, portakal dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Üzerini kapak gibi çıkardığınız ekmekle kapatın, alüminyum folyoya sarın.
Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayırın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri