Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mayalı Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Mayalı Ekmek
Pratik Mayalı Ekmek Tarifi


Mayalı Ekmek (8 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Un
Yeteri Kadar Tuz
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Maya
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Yeteri Kadar Su
Üzerine:
2 Çorba kaşığı eritilmiş Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
½ kg Süt
1 Tatlı Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Unu bir kaba koyarak, ortasını havuz gibi açalım.
1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim.
Unun içine mayayı ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Mayalanması için hamurun üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde bekletelim.

Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim.
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalım.
Bezelerden istediğimiz boyutta yufkalar açalım.
Saç üzerinde ya da teflon tavada pişirelim.

Sıvı yağ ve tereyağı, karabiber ve sütü ocakta karıştıralım.
Elde ettiğimiz harcı fırça ile pişirdiğimiz ekmeklerin üzerine sürelim.
Ekmekleri üst üste koyarak her tarafının yağlanmasını sağlayalım.

Ekmekleri önce ikiye, sonra dörde katlayalım.
Dilediğimiz her yemeğin yanında ekmek yerine servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri