Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mayalı Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Mayalı Ekmek
Pratik Mayalı Ekmek Tarifi


Mayalı Ekmek (8 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Un
Yeteri Kadar Tuz
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Maya
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Yeteri Kadar Su
Üzerine:
2 Çorba kaşığı eritilmiş Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
½ kg Süt
1 Tatlı Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Unu bir kaba koyarak, ortasını havuz gibi açalım.
1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim.
Unun içine mayayı ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Mayalanması için hamurun üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde bekletelim.

Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim.
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalım.
Bezelerden istediğimiz boyutta yufkalar açalım.
Saç üzerinde ya da teflon tavada pişirelim.

Sıvı yağ ve tereyağı, karabiber ve sütü ocakta karıştıralım.
Elde ettiğimiz harcı fırça ile pişirdiğimiz ekmeklerin üzerine sürelim.
Ekmekleri üst üste koyarak her tarafının yağlanmasını sağlayalım.

Ekmekleri önce ikiye, sonra dörde katlayalım.
Dilediğimiz her yemeğin yanında ekmek yerine servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri