Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fiyonk Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Fiyonk
Pratik Fiyonk Tarifi


Fiyonk

Malzemeler


200 gr beyaz peynir (yumuşak)
1 dilim kaşar peyniri
2 dilim dana jambon
1 veya iki salatalık turşusu
Bir kaç tane mantar
3 dilim tost ekmegi

Yemek Tarifi


Peyniri çırparak tost ekmekğine önlü arkalı sürün.
Önce jambon, sonra kaşar ve tekrar jambon koyun.

Tost ekmeğini üzerine kapatın, üzerine turşu ve mantarıı koyun.
Tekrar tost ekmeği koyup maydanozla süsleyin.
Tabakta mevsim meyveleri ile servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri