Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Peynirli Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Fırında Peynirli Ekmek
Pratik Fırında Peynirli Ekmek Tarifi


Fırında Peynirli Ekmek

Malzemeler


6 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
1 Su Bardağı Kıyılmış Maydanoz
1 Adet Yumurta
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


6 dilim ekmeği ortadan ikiye kesin.
Üzerlerine 1 çorba kaşığı margarini sürün.
1 su bardağı beyaz peyniri, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
Kırmızıbiber ekleyin.

Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kızartıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri