Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Peynirli Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Fırında Peynirli Ekmek
Pratik Fırında Peynirli Ekmek Tarifi


Fırında Peynirli Ekmek

Malzemeler


6 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
1 Su Bardağı Kıyılmış Maydanoz
1 Adet Yumurta
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


6 dilim ekmeği ortadan ikiye kesin.
Üzerlerine 1 çorba kaşığı margarini sürün.
1 su bardağı beyaz peyniri, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
Kırmızıbiber ekleyin.

Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kızartıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri