Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Denizaltı Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Denizaltı
Pratik Denizaltı Tarifi


Denizaltı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet uzun Ekmek
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Dövülmüş Sarmısak
225 gr Domates Sosu
Peynirle Tatlandırılmış Spagetti(pişmiş)
2 Dilim Jambon
2 Dilim Taze Kaşar

Yemek Tarifi


Fırını 180 derece ısıtın.
Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
2 adet ekmeği ikiye bölün.
Tereyağı ve sarmısağı karıştırıp, ekmek hamurlarının üzerine sürün.
Dilimleri fırın tepsisine yerleştirin.

Her ekmeğin üzerine spagettiden koyun.
Jambonu ince ince dilimleyin.
Spagettinin üzerine dilimleri yerleştirin.
Taze kaşar dilimlerini ince ince kesin.
Taze kaşar dilimlerinin spagettilerin üzerine çapraz şekilde yerleştirin.
Fırına sürerek 12 dakika pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri