Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Denizaltı Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Denizaltı
Pratik Denizaltı Tarifi


Denizaltı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet uzun Ekmek
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Dövülmüş Sarmısak
225 gr Domates Sosu
Peynirle Tatlandırılmış Spagetti(pişmiş)
2 Dilim Jambon
2 Dilim Taze Kaşar

Yemek Tarifi


Fırını 180 derece ısıtın.
Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
2 adet ekmeği ikiye bölün.
Tereyağı ve sarmısağı karıştırıp, ekmek hamurlarının üzerine sürün.
Dilimleri fırın tepsisine yerleştirin.

Her ekmeğin üzerine spagettiden koyun.
Jambonu ince ince dilimleyin.
Spagettinin üzerine dilimleri yerleştirin.
Taze kaşar dilimlerini ince ince kesin.
Taze kaşar dilimlerinin spagettilerin üzerine çapraz şekilde yerleştirin.
Fırına sürerek 12 dakika pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın. Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri