Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Peynir Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Cevizli Peynir
Pratik Cevizli Peynir Tarifi


Cevizli Peynir (4 Kişilik)

Malzemeler


350 gr Eski Kaşar Peyniri
1 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
50 gr İnce Çekilmiş Ceviziçi,fındık, badem karışımı

Yemek Tarifi


Kaşar peynirini küçük küpler halinde kesin.
Once çırpılmış yumurtaya ardından fındık, ceviz, badem karışımına bulayın.

Tereyağını teflon tavada eritin.
Karışıma bulanmış peynirleri ilave edin.
Sık sık çevirerek her tarafını kızartıp servis tabağına alın.
Kiraz jölesi veya reçel ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri