

Pratik Cevizli Peynir Tarifi
Cevizli Peynir (4 Kişilik)
Malzemeler
350 gr Eski Kaşar Peyniri
1 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
50 gr İnce Çekilmiş Ceviziçi,fındık, badem karışımı
Yemek Tarifi
Kaşar peynirini küçük küpler halinde kesin.
Once çırpılmış yumurtaya ardından fındık, ceviz, badem karışımına bulayın.
Tereyağını teflon tavada eritin.
Karışıma bulanmış peynirleri ilave edin.
Sık sık çevirerek her tarafını kızartıp servis tabağına alın.
Kiraz jölesi veya reçel ile servis yapın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...
Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.
Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.
Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.
Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri