Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabaklı Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Balkabaklı Ekmek
Pratik Balkabaklı Ekmek Tarifi


Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3.
5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz

Yemek Tarifi


Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın.
Kabağı haşlayıp, ezin.
Malzemeye ilave edin.

Yoğurarak hamur yapın.
1 parmak kalınlığında açın.
Yuvarlak kalıplarla kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri