Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabaklı Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Balkabaklı Ekmek
Pratik Balkabaklı Ekmek Tarifi


Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3.
5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz

Yemek Tarifi


Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın.
Kabağı haşlayıp, ezin.
Malzemeye ilave edin.

Yoğurarak hamur yapın.
1 parmak kalınlığında açın.
Yuvarlak kalıplarla kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Zeynep Hanım'dan lezzetli bir ıspanak yemeği tarifi. Mutlaka deneyin...

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri