Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabaklı Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Balkabaklı Ekmek
Pratik Balkabaklı Ekmek Tarifi


Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3.
5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz

Yemek Tarifi


Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın.
Kabağı haşlayıp, ezin.
Malzemeye ilave edin.

Yoğurarak hamur yapın.
1 parmak kalınlığında açın.
Yuvarlak kalıplarla kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri