Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabaklı Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Balkabaklı Ekmek
Pratik Balkabaklı Ekmek Tarifi


Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3.
5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz

Yemek Tarifi


Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın.
Kabağı haşlayıp, ezin.
Malzemeye ilave edin.

Yoğurarak hamur yapın.
1 parmak kalınlığında açın.
Yuvarlak kalıplarla kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri