Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabaklı Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Balkabaklı Ekmek
Pratik Balkabaklı Ekmek Tarifi


Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3.
5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz

Yemek Tarifi


Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın.
Kabağı haşlayıp, ezin.
Malzemeye ilave edin.

Yoğurarak hamur yapın.
1 parmak kalınlığında açın.
Yuvarlak kalıplarla kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri