Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Kompostosu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Portakal Kompostosu
Pratik Portakal Kompostosu Tarifi

Malzemeler

2adet portakal
10adet kesme şeker
1bardak su

Yemek Tarifi

Portakalların kabuklarını soyup beyaz kısımlarını ayırın ve ince ince kıyın.
Bol su içinde 10dk kadar kaynatıp suyunu süzün; birkaç kez su değiştirerek acısı çıkana kadar yıkayın.
Yumuşamış portakalları 1bardak su ve şeker ile tekrar kaynatın.
(10dk)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri