Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muz Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Muz Şurubu
Pratik Muz Şurubu Tarifi

Malzemeler

1kg muz
4bardak şeker
1bardak sıcak su

Yemek Tarifi

Muzları soyup doğrayın ve bir kap içine alın.
Üzerlerine kaynar suyu döküp kapağını kapatın ve 12saat bekletin.
Zamanı dolunca muzları ezip süzgeçten geçirin.
Şekeri bir bardak su ile kaynatın erisin üzerine muzdan çıkan suyu katıp bir taşım kaynatın.
Üzerindeki köpüğü ayırın; soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri