Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muz Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Muz Şurubu
Pratik Muz Şurubu Tarifi

Malzemeler

1kg muz
4bardak şeker
1bardak sıcak su

Yemek Tarifi

Muzları soyup doğrayın ve bir kap içine alın.
Üzerlerine kaynar suyu döküp kapağını kapatın ve 12saat bekletin.
Zamanı dolunca muzları ezip süzgeçten geçirin.
Şekeri bir bardak su ile kaynatın erisin üzerine muzdan çıkan suyu katıp bir taşım kaynatın.
Üzerindeki köpüğü ayırın; soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri