Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muz Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Muz Şurubu
Pratik Muz Şurubu Tarifi

Malzemeler

1kg muz
4bardak şeker
1bardak sıcak su

Yemek Tarifi

Muzları soyup doğrayın ve bir kap içine alın.
Üzerlerine kaynar suyu döküp kapağını kapatın ve 12saat bekletin.
Zamanı dolunca muzları ezip süzgeçten geçirin.
Şekeri bir bardak su ile kaynatın erisin üzerine muzdan çıkan suyu katıp bir taşım kaynatın.
Üzerindeki köpüğü ayırın; soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri