Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muz Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Muz Şurubu
Pratik Muz Şurubu Tarifi

Malzemeler

1kg muz
4bardak şeker
1bardak sıcak su

Yemek Tarifi

Muzları soyup doğrayın ve bir kap içine alın.
Üzerlerine kaynar suyu döküp kapağını kapatın ve 12saat bekletin.
Zamanı dolunca muzları ezip süzgeçten geçirin.
Şekeri bir bardak su ile kaynatın erisin üzerine muzdan çıkan suyu katıp bir taşım kaynatın.
Üzerindeki köpüğü ayırın; soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri