Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Gül Şurubu
Pratik Gül Şurubu Tarifi

Malzemeler

1çaybardağı gül yaprağı
7bardak su
6bardak şeker

Yemek Tarifi

Gül yapraklarını yıkayıp bir kap içine alın; üzerine bir bardak kaynar su dökün.
Kapağını kapatıp bir gün bekletin.
Kalan suyu da şeker ile kaynatın, koyu bir şurup olsun.
Ocaktan almaya yakın 2damla limon suyu sıkın.
Şurubu ocaktan alın; gül yapraklarını ise süzün.
Ardından şurup tenceresine ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri