Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Gül Şurubu
Pratik Gül Şurubu Tarifi

Malzemeler

1çaybardağı gül yaprağı
7bardak su
6bardak şeker

Yemek Tarifi

Gül yapraklarını yıkayıp bir kap içine alın; üzerine bir bardak kaynar su dökün.
Kapağını kapatıp bir gün bekletin.
Kalan suyu da şeker ile kaynatın, koyu bir şurup olsun.
Ocaktan almaya yakın 2damla limon suyu sıkın.
Şurubu ocaktan alın; gül yapraklarını ise süzün.
Ardından şurup tenceresine ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri