Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Gül Şurubu
Pratik Gül Şurubu Tarifi

Malzemeler

1çaybardağı gül yaprağı
7bardak su
6bardak şeker

Yemek Tarifi

Gül yapraklarını yıkayıp bir kap içine alın; üzerine bir bardak kaynar su dökün.
Kapağını kapatıp bir gün bekletin.
Kalan suyu da şeker ile kaynatın, koyu bir şurup olsun.
Ocaktan almaya yakın 2damla limon suyu sıkın.
Şurubu ocaktan alın; gül yapraklarını ise süzün.
Ardından şurup tenceresine ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri