Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Gül Şurubu
Pratik Gül Şurubu Tarifi

Malzemeler

1çaybardağı gül yaprağı
7bardak su
6bardak şeker

Yemek Tarifi

Gül yapraklarını yıkayıp bir kap içine alın; üzerine bir bardak kaynar su dökün.
Kapağını kapatıp bir gün bekletin.
Kalan suyu da şeker ile kaynatın, koyu bir şurup olsun.
Ocaktan almaya yakın 2damla limon suyu sıkın.
Şurubu ocaktan alın; gül yapraklarını ise süzün.
Ardından şurup tenceresine ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Evde yılbaşı partisi vermek isteyenler için pratik bir hindi yemeği tarifi

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri