Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Şerbeti Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Gül Şerbeti
Pratik Gül Şerbeti Tarifi

Malzemeler

125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın.
Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun.
Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın.
Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin.
Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri