Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Şerbeti Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Gül Şerbeti
Pratik Gül Şerbeti Tarifi

Malzemeler

125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın.
Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun.
Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın.
Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin.
Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri