Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erik Hoşafı Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Erik Hoşafı
Pratik Erik Hoşafı Tarifi

Malzemeler

350gr kuru erik
1,5bardak şeker
6bardak su

Yemek Tarifi

Erikleri bir tencereye koyun, üzerine suyu döküp 5-6saat bekletin.
Zamanı dolunca şekeri ekleyin, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte kaynatın.
Erikler yumuşayınca ocaktan indirin, soğumaya bırakın.
Soğuk olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri