Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erik Hoşafı Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Erik Hoşafı
Pratik Erik Hoşafı Tarifi

Malzemeler

350gr kuru erik
1,5bardak şeker
6bardak su

Yemek Tarifi

Erikleri bir tencereye koyun, üzerine suyu döküp 5-6saat bekletin.
Zamanı dolunca şekeri ekleyin, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte kaynatın.
Erikler yumuşayınca ocaktan indirin, soğumaya bırakın.
Soğuk olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri