Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erik Hoşafı Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Erik Hoşafı
Pratik Erik Hoşafı Tarifi

Malzemeler

350gr kuru erik
1,5bardak şeker
6bardak su

Yemek Tarifi

Erikleri bir tencereye koyun, üzerine suyu döküp 5-6saat bekletin.
Zamanı dolunca şekeri ekleyin, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte kaynatın.
Erikler yumuşayınca ocaktan indirin, soğumaya bırakın.
Soğuk olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri