Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erik Hoşafı Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Erik Hoşafı
Pratik Erik Hoşafı Tarifi

Malzemeler

350gr kuru erik
1,5bardak şeker
6bardak su

Yemek Tarifi

Erikleri bir tencereye koyun, üzerine suyu döküp 5-6saat bekletin.
Zamanı dolunca şekeri ekleyin, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte kaynatın.
Erikler yumuşayınca ocaktan indirin, soğumaya bırakın.
Soğuk olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri