Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dut Hoşafı Tarifi | Komposto Hoşaf | Yemek Tarifleri
Dut Hoşafı
Pratik Dut Hoşafı Tarifi


Dut Hoşafı

Malzemeler


2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker

Yemek Tarifi


Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın.
Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın.
8 bardak suyu ocağa koyun.
Yarım su bardağı şeker ilave edin.

Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra dutları içine ilave edin.
İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin.
Soğutarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri