Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dut Hoşafı Tarifi | Komposto Hoşaf | Yemek Tarifleri
Dut Hoşafı
Pratik Dut Hoşafı Tarifi


Dut Hoşafı

Malzemeler


2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker

Yemek Tarifi


Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın.
Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın.
8 bardak suyu ocağa koyun.
Yarım su bardağı şeker ilave edin.

Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra dutları içine ilave edin.
İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin.
Soğutarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Derin bir kaba süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin.

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri