Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Boza Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Boza
Pratik Boza Tarifi

Malzemeler

2 bardak bulgur (*)
20 bardak su
2 çorba kaşığı tarçın
yarım bardak yoğurt
yarım tatlı kaşığı kuru maya
2.
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı vanilya
(*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.

12 kişilik

Yemek Tarifi

Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin.
Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin.
Karışımı buzdolabına koyun.

Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin.
Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.

Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın.
Ilınca içine yoğurt katın.

Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın.
Ilık ortamda 30 dakika bekletin.

Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.

Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.

Tarçınla servis yapın.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri