Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududu Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Ahududu Şurubu
Pratik Ahududu Şurubu Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg şeker
1 kg ahududu
30 gr limon tuzu

Yemek Tarifi

Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, meyveleri zedelemeden yıkayın.
Bir süzgeçte süzün.
Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için oniki saat kadar bir kenarda bekletin.
Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün.
Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün.
Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin.
Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin.
Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Azize Hanım'dan Van yöresine ait bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri