Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududu Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Ahududu Şurubu
Pratik Ahududu Şurubu Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg şeker
1 kg ahududu
30 gr limon tuzu

Yemek Tarifi

Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, meyveleri zedelemeden yıkayın.
Bir süzgeçte süzün.
Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için oniki saat kadar bir kenarda bekletin.
Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün.
Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün.
Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin.
Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin.
Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocukları mutlu edecek bir tatlı tarifi..

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri