Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Helva Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Vişneli Helva
Pratik Vişneli Helva Tarifi


Vişneli Helva

Malzemeler


250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın.
(Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz).
Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.
Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin.
Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin.
Vişnelerle beraber tekrar kavurun.
(10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin.
Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin.
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın.
10-15 dakika bu şekilde pişirin.

Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
Sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Yoğurdu derin bir kaseye alın ve su ilave edip iyice karıştırın. Sarımsağı tuz ile birlikte dövüp, yoğurda katın

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri