Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Helva Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Vişneli Helva
Pratik Vişneli Helva Tarifi


Vişneli Helva

Malzemeler


250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın.
(Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz).
Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.
Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin.
Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin.
Vişnelerle beraber tekrar kavurun.
(10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin.
Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin.
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın.
10-15 dakika bu şekilde pişirin.

Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
Sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri