Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Helva Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Vişneli Helva
Pratik Vişneli Helva Tarifi


Vişneli Helva

Malzemeler


250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın.
(Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz).
Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.
Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin.
Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin.
Vişnelerle beraber tekrar kavurun.
(10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin.
Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin.
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın.
10-15 dakika bu şekilde pişirin.

Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
Sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri