Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Helva Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Vişneli Helva
Pratik Vişneli Helva Tarifi


Vişneli Helva

Malzemeler


250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın.
(Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz).
Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.
Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin.
Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin.
Vişnelerle beraber tekrar kavurun.
(10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin.
Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin.
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın.
10-15 dakika bu şekilde pişirin.

Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
Sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Farklı bir kurabiye denemek isteyenler için yeni bir tarif. Acı sevenler de bu kurabiyeye bayılacak..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri