Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Helva Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Vişneli Helva
Pratik Vişneli Helva Tarifi


Vişneli Helva

Malzemeler


250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın.
(Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz).
Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.
Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin.
Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin.
Vişnelerle beraber tekrar kavurun.
(10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin.
Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin.
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın.
10-15 dakika bu şekilde pişirin.

Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
Sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri