Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İrmik Helvası Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
İrmik Helvası
Pratik İrmik Helvası Tarifi


İrmik Helvası

Malzemeler


3 su bardağı kalın irmik
1 bardak tereyağı
Yarım paket vanilya
1 fincan çam fıstığı ya da iç badem
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı kaynar su ya da süt

Yemek Tarifi


Tencerede yağı eritip, irmik ve fıstığı içine katın.
Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta hararetli ateşte 35-40 dakika kadar kavurun.
Üzerine kaynar su ya da süt döküp, bir iki kere karıştırın, sonra vanilya ve şekeri de ilave edin, tencerenin ağzını kapatıp, çok hafif ateşte biraz pişirin.
Sonra ateşi söndürüp demlenmeye bırakın, servis yaparken üzerini fıstık veya bademle süsleyip tarçın serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri