Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuç Helvası Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Havuç Helvası
Pratik Havuç Helvası Tarifi


Havuç Helvası (8 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı margarin
1,5 kg havuç
3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
1 çay bardagı süt

Yemek Tarifi


Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun.
Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin.
Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin.
İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin.
Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin.
Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun.

Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri