Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuç Helvası Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Havuç Helvası
Pratik Havuç Helvası Tarifi


Havuç Helvası (8 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı margarin
1,5 kg havuç
3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
1 çay bardagı süt

Yemek Tarifi


Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun.
Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin.
Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin.
İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin.
Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin.
Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun.

Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri