Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuç Helvası Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Havuç Helvası
Pratik Havuç Helvası Tarifi


Havuç Helvası (8 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı margarin
1,5 kg havuç
3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
1 çay bardagı süt

Yemek Tarifi


Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun.
Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin.
Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin.
İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin.
Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin.
Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun.

Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri