Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Helva Tarifi | Helvalar | Yemek Tarifleri
Bademli Helva
Pratik Bademli Helva Tarifi


Bademli Helva (8 Kişilik)

Malzemeler


9 Kahve Fincanı İri İrmik
4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
100 gr Beyaz Badem
3 Su Bardağı Tozşeker
4 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
Üzerine:
3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın
2 Çorba Kaşığı Tozşeker

Yemek Tarifi


Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun.
İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.
Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün.

Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın.
Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin.
Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin.

Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin.
Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri