Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Helvalar ve Tarifleri
Bademli Helva Bademli Helva
Pratik Bademli Helva Tarifi

Bademli Helva (8 Kişilik) Malzemeler 9 Kahve Fincanı İri İrmik 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin 100 gr Beyaz Badem 3 Su Bardağı Tozşeker 4 Su Bardağı Süt 1 Paket Vanilya...


Havuç Helvası Havuç Helvası
Pratik Havuç Helvası Tarifi

Havuç Helvası (8 Kişilik) Malzemeler 1 çorba kaşığı margarin 1,5 kg havuç 3 su bardagı süt 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı pekmez 1 ...


İrmik Helvası İrmik Helvası
Pratik İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Malzemeler 3 su bardağı kalın irmik 1 bardak tereyağı Yarım paket vanilya 1 fincan çam fıstığı ya da iç badem 3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı kaynar su ya da...


Vişneli Helva Vişneli Helva
Pratik Vişneli Helva Tarifi

Vişneli Helva Malzemeler 250 gr tereyağı 3 su bardağı un 3 su bardağı şeker Yarım kg vişne 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yemek Tarifi Vişnelerin saplarını çıkar...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri