Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Vişneli Ekmek Tatlısı
Pratik Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi


Vişneli Ekmek Tatlısı (5 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Vişne veya 1 Paket Dondurulmuş Vişne
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1.
5 Paket Tuzsuz Etimek
½ Paket Krem Şanti
½ Su Bardağı Süt
1 Adet Muz
Süslemek İçin: Antep Fıstığı

Yemek Tarifi


Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım.
Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım.
Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim.
Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim.
Diğer etimekleri üzerine dizelim.
Tekrar vişne şerbetinden dökelim.
Şerbetini emene dek bekletelim.

Krem şanti ile sütü karıştıralım.
Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim.
İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim.
Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları dilimleyip, zeytinyağında soteleyin.

Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri