Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Vişneli Ekmek Tatlısı
Pratik Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi


Vişneli Ekmek Tatlısı (5 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Vişne veya 1 Paket Dondurulmuş Vişne
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1.
5 Paket Tuzsuz Etimek
½ Paket Krem Şanti
½ Su Bardağı Süt
1 Adet Muz
Süslemek İçin: Antep Fıstığı

Yemek Tarifi


Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım.
Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım.
Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim.
Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim.
Diğer etimekleri üzerine dizelim.
Tekrar vişne şerbetinden dökelim.
Şerbetini emene dek bekletelim.

Krem şanti ile sütü karıştıralım.
Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim.
İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim.
Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri