Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Vişneli Ekmek Tatlısı
Pratik Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi


Vişneli Ekmek Tatlısı (5 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Vişne veya 1 Paket Dondurulmuş Vişne
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1.
5 Paket Tuzsuz Etimek
½ Paket Krem Şanti
½ Su Bardağı Süt
1 Adet Muz
Süslemek İçin: Antep Fıstığı

Yemek Tarifi


Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım.
Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım.
Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim.
Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim.
Diğer etimekleri üzerine dizelim.
Tekrar vişne şerbetinden dökelim.
Şerbetini emene dek bekletelim.

Krem şanti ile sütü karıştıralım.
Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim.
İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim.
Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri