Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Vişneli Ekmek Tatlısı
Pratik Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi


Vişneli Ekmek Tatlısı (5 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Vişne veya 1 Paket Dondurulmuş Vişne
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1.
5 Paket Tuzsuz Etimek
½ Paket Krem Şanti
½ Su Bardağı Süt
1 Adet Muz
Süslemek İçin: Antep Fıstığı

Yemek Tarifi


Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım.
Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım.
Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim.
Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim.
Diğer etimekleri üzerine dizelim.
Tekrar vişne şerbetinden dökelim.
Şerbetini emene dek bekletelim.

Krem şanti ile sütü karıştıralım.
Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim.
İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim.
Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri