Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Kadayıf Dolması Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tavuklu Kadayıf Dolması
Pratik Tavuklu Kadayıf Dolması Tarifi


Tavuklu Kadayıf Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Tel Kadayıf
1/2 Tavuk Göğsü
4 Yemek Kaşığı İrmik
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Su Bardağı Süt
ŞERBET MALZEMESİ
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Limon Suyu

Yemek Tarifi


Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın.
Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin.
irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.

Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın.
Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın.
Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın.
Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında kızartın.

Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın.
Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin.
Servis tabağına alarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Sandviç ekmeklerini enlemesine iki parçaya ayırıp, tepsiye dizin. Süt ve domates salçasını karıştırıp, ekmekleri ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri