Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Kadayıf Dolması Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tavuklu Kadayıf Dolması
Pratik Tavuklu Kadayıf Dolması Tarifi


Tavuklu Kadayıf Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Tel Kadayıf
1/2 Tavuk Göğsü
4 Yemek Kaşığı İrmik
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Su Bardağı Süt
ŞERBET MALZEMESİ
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Limon Suyu

Yemek Tarifi


Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın.
Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin.
irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.

Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın.
Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın.
Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın.
Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında kızartın.

Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın.
Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin.
Servis tabağına alarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir paket Chocolate Mousse'u geniş ve derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine bir su bardağı sütü ilave ederek eriyene kadar karıştırın.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

200 KALORİ Diyet yapmak isteyenler için çok pratik bir çorba. Sıcak yaz günlerinde sizi hafifletecek bir tarif...

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri