Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Kadayıf Dolması Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tavuklu Kadayıf Dolması
Pratik Tavuklu Kadayıf Dolması Tarifi


Tavuklu Kadayıf Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Tel Kadayıf
1/2 Tavuk Göğsü
4 Yemek Kaşığı İrmik
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Su Bardağı Süt
ŞERBET MALZEMESİ
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Limon Suyu

Yemek Tarifi


Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın.
Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin.
irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.

Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın.
Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın.
Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın.
Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında kızartın.

Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın.
Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin.
Servis tabağına alarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri