Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şöbiyet Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şöbiyet
Pratik Şöbiyet Tarifi


Şöbiyet

Malzemeler


1 kg.
Un (baklavalık)
500 gr.
Buğday nişastası
4 adet Yumurta
5 çay kaşığı Tuz
13,5 su bardağı Su
11 su bardağı Fıstık içi (çekilmiş)
800 gr.
Tereyağı
8 su bardağı Şeker
1/2 litre Süt
4 çorba kaşığı İrmik

Yemek Tarifi


Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.
Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurları 8'er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin.
Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın.
1.
Açtığınız yufkaların her birini 10 cm'lik kareler halinde kesin.
Tatlının içine koyacağınız irmikli iç için süt ve irmiği geniş bir tencerede pişirin, irmik ve sütün özleşerek koyu bir hamur kıvamına gelmesi gerekir.
Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına dövülmüş fıstık içi ve irmikli kaymaktan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun.

2.
Hamurları mektup zarfı şeklinde kapattıktan sonra tepsiye dizin.
800 gram tereyağını eritin.
Eritilmiş tereyağını tepsiye dokun.
Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 25-30 dakika pişirin.
Bu arada şerbet için 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu kaynatın.
Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğutun.
Şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün.
Tatlıyı soğuduktan sonra servis yapın.
(15-20 kişilik)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri