Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sevgi Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Sevgi Tatlısı
Pratik Sevgi Tatlısı Tarifi


Sevgi Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Alabildiği Kadar Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Yumurta
Şurubu İçin:
5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1/2 Limon Suyu
Bir Mikar Vanilya

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak şurubunu hazırlayalım.
3 su bardağı su, 5 su bardağı şekeri, ve bir miktar vanilyayı kaynatın.
Limon suyunu ekleyin.
Soğumaya bırakın.

Başka bir kabın içinde de 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru 4 parçaya bölün.
Her bir parçasını merdane ile açın.
Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.
Rulo biçiminde katlayın.
Diğer hamurları da aynı şekilde katlayıp, parmak kalınlığında kesin.
Tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üstüne dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri