Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sevgi Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Sevgi Tatlısı
Pratik Sevgi Tatlısı Tarifi


Sevgi Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Alabildiği Kadar Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Yumurta
Şurubu İçin:
5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1/2 Limon Suyu
Bir Mikar Vanilya

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak şurubunu hazırlayalım.
3 su bardağı su, 5 su bardağı şekeri, ve bir miktar vanilyayı kaynatın.
Limon suyunu ekleyin.
Soğumaya bırakın.

Başka bir kabın içinde de 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru 4 parçaya bölün.
Her bir parçasını merdane ile açın.
Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.
Rulo biçiminde katlayın.
Diğer hamurları da aynı şekilde katlayıp, parmak kalınlığında kesin.
Tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üstüne dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri