Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sevgi Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Sevgi Tatlısı
Pratik Sevgi Tatlısı Tarifi


Sevgi Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Alabildiği Kadar Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Yumurta
Şurubu İçin:
5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1/2 Limon Suyu
Bir Mikar Vanilya

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak şurubunu hazırlayalım.
3 su bardağı su, 5 su bardağı şekeri, ve bir miktar vanilyayı kaynatın.
Limon suyunu ekleyin.
Soğumaya bırakın.

Başka bir kabın içinde de 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru 4 parçaya bölün.
Her bir parçasını merdane ile açın.
Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.
Rulo biçiminde katlayın.
Diğer hamurları da aynı şekilde katlayıp, parmak kalınlığında kesin.
Tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üstüne dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri