Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sevgi Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Sevgi Tatlısı
Pratik Sevgi Tatlısı Tarifi


Sevgi Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Alabildiği Kadar Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Yumurta
Şurubu İçin:
5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1/2 Limon Suyu
Bir Mikar Vanilya

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak şurubunu hazırlayalım.
3 su bardağı su, 5 su bardağı şekeri, ve bir miktar vanilyayı kaynatın.
Limon suyunu ekleyin.
Soğumaya bırakın.

Başka bir kabın içinde de 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru 4 parçaya bölün.
Her bir parçasını merdane ile açın.
Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.
Rulo biçiminde katlayın.
Diğer hamurları da aynı şekilde katlayıp, parmak kalınlığında kesin.
Tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üstüne dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri