Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şekerpare Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şekerpare
Pratik Şekerpare Tarifi


Şekerpare

Malzemeler


2,5 su bardağı Un
125 gr.
Margarin
1 çorba kaşığı Pudra şekeri
2 su bardağı Şeker
2 adet Yumurta
Limon kabuğu rendesi
1/2 paket Vanilya
1 tatlı kaşığı Limon suyu
10 adet İç badem
1 kahve kaşığı Kabartma tozu

Yemek Tarifi


1.
Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri alınır.
Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.

2.
Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır.
Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.

3.
Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır.
Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.

4.
Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.

5.
Sıcakken üzerine şurup dökülür.
Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir.
Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir.
(Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri