Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şekerpare Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şekerpare
Pratik Şekerpare Tarifi


Şekerpare

Malzemeler


2,5 su bardağı Un
125 gr.
Margarin
1 çorba kaşığı Pudra şekeri
2 su bardağı Şeker
2 adet Yumurta
Limon kabuğu rendesi
1/2 paket Vanilya
1 tatlı kaşığı Limon suyu
10 adet İç badem
1 kahve kaşığı Kabartma tozu

Yemek Tarifi


1.
Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri alınır.
Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.

2.
Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır.
Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.

3.
Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır.
Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.

4.
Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.

5.
Sıcakken üzerine şurup dökülür.
Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir.
Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir.
(Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaba süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri