Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarığı Burma Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Sarığı Burma
Pratik Sarığı Burma Tarifi


Sarığı Burma (12 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta
İçine: 1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon

Yemek Tarifi


On hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın.
İçine yarım limonu sıkm.
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.

1- Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın.

2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın.
Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin.

3- Yufkayı oklavaya sarın.

4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın.

5- 1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün.
Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin.
Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

İsmiyle de ilgi çekici bir kurabiye olan perişan kurabiyeyi Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı anlattı. İçindeki malzemelerin çokluğu ve şekli sebebiyle bu kurabiye perişan ismini almış.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri