Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarığı Burma Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Sarığı Burma
Pratik Sarığı Burma Tarifi


Sarığı Burma (12 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta
İçine: 1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon

Yemek Tarifi


On hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın.
İçine yarım limonu sıkm.
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.

1- Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın.

2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın.
Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin.

3- Yufkayı oklavaya sarın.

4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın.

5- 1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün.
Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin.
Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri