Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Lokma Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Lokma
Pratik Saray Usulü Lokma Tarifi


Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Un (2 su bardağı)
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Taze (yaş) Maya
1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Yumurta
Şurubu:
1 kg Toz Şeker (4 su bardağı)
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartma Yağı: 1 litre (5 su bardağı) Rafine Yağ

Yemek Tarifi


Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz.
2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Kalan unu eleyiniz.
Ortasını havuz gibi yapıp, içine kasedeki mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı katınız.
Elinizle yedirerek karıştırıp bir hamur yapınız.
Hamuru 5 dakika sürekli yoğurunuz.
Hamur elinize ve tezgaha yapışmayacak kadar olgunlaştıktan sonra, büyükçe bir tencereye koyup 5 dakika daha, çekerek yoğurmaya devam ediniz.
Tencerenin kapağını kapatıp hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.

Şurub için: Orta boy bir kaba şekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz.
Orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz.
15 dakika kadar kaynattıktan sonra, bir kenarda bekletiniz.

Rafine yağı bir tencereye koyup harlı ateşte kızdırınız.

Hamurdan sol avucunuza sığacak kadar alınız.
Başparmağınızı hafifçe aralık bırakarak sol yumruğunuzu sıkınız.
(Avucunuzdaki hamur başparmağınızla işaret parmağınızın arasından çıkacaktır.
) Hafifçe yağlanmış bir çay kaşığı ile çıkan hamuru küçük küçük kopararak, kızgın yağda kızartınız.
Kızaran lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp şurubun bulunduğu kaba atınız.
Bütün lokmalar kızarıp şurubu iyice çektikten sonra servis tabağına koyup servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Derya Aydın'dan güzel bir pasta.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri