Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Lokma Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Lokma
Pratik Saray Usulü Lokma Tarifi


Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Un (2 su bardağı)
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Taze (yaş) Maya
1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Yumurta
Şurubu:
1 kg Toz Şeker (4 su bardağı)
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartma Yağı: 1 litre (5 su bardağı) Rafine Yağ

Yemek Tarifi


Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz.
2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Kalan unu eleyiniz.
Ortasını havuz gibi yapıp, içine kasedeki mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı katınız.
Elinizle yedirerek karıştırıp bir hamur yapınız.
Hamuru 5 dakika sürekli yoğurunuz.
Hamur elinize ve tezgaha yapışmayacak kadar olgunlaştıktan sonra, büyükçe bir tencereye koyup 5 dakika daha, çekerek yoğurmaya devam ediniz.
Tencerenin kapağını kapatıp hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.

Şurub için: Orta boy bir kaba şekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz.
Orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz.
15 dakika kadar kaynattıktan sonra, bir kenarda bekletiniz.

Rafine yağı bir tencereye koyup harlı ateşte kızdırınız.

Hamurdan sol avucunuza sığacak kadar alınız.
Başparmağınızı hafifçe aralık bırakarak sol yumruğunuzu sıkınız.
(Avucunuzdaki hamur başparmağınızla işaret parmağınızın arasından çıkacaktır.
) Hafifçe yağlanmış bir çay kaşığı ile çıkan hamuru küçük küçük kopararak, kızgın yağda kızartınız.
Kızaran lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp şurubun bulunduğu kaba atınız.
Bütün lokmalar kızarıp şurubu iyice çektikten sonra servis tabağına koyup servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri