Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şambaba Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şambaba Tatlısı
Pratik Şambaba Tatlısı Tarifi


Şambaba Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine :
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açalım.
Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım.
Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim.
Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım.
Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim.

110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım.
Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım.
Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım.
Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım.
Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri