Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Gelin Bohçası Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Peynirli Gelin Bohçası
Pratik Peynirli Gelin Bohçası Tarifi


Peynirli Gelin Bohçası (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Beyaz Peynir
100 gr Krem Peyniri
Tuz, Karabiber, Pul biber
3 Diş Sarmısak
250 gr Yufka
80 gr Eritilmiş Margarin
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Demet Maydanoz

Yemek Tarifi


Sarmısağı soyup ezin.
Bir kasede beyaz peyniri ufalayın.
Krem peynir, tuz, karabiber, pul biber ve sarmısağı karıştırın.
Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzİu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin.
İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın.
Kareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Bir fırın tepsisini yağlayın.
Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın.
Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra 5 - 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

Öneri: Bohçaların yanına değişik soslarda hazırlayabiiirsiniz.
Örneğin bohçaların yanında domates sosu sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri