Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Örgülü Tatlı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Örgülü Tatlı
Pratik Örgülü Tatlı Tarifi


Örgülü Tatlı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Erimiş Margarin
1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiğince Un
1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dövülmeden
Şerbeti için:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon

Yemek Tarifi


Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım.
Unu eleyerek ilave edelim.
Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım.
Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim.
Hamurumuz ne çok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım.
Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim.
Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim.
Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım.

Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim.

Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım.
Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim.
200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim.
Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim.
Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim.

Not: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur.
Böylece şurubunu iyice çeker.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri