Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Misket Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Misket Tatlısı
Pratik Misket Tatlısı Tarifi


Misket Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Karbonat
Alabildiği Kadar Un
Kızartmak İçin: Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı, 1 kahve fincanı yoğurdu, 1 kahve fincanı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.

Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın.

Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin.
(isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri