Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Misket Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Misket Tatlısı
Pratik Misket Tatlısı Tarifi


Misket Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Karbonat
Alabildiği Kadar Un
Kızartmak İçin: Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı, 1 kahve fincanı yoğurdu, 1 kahve fincanı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.

Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın.

Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin.
(isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri