Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Misket Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Misket Tatlısı
Pratik Misket Tatlısı Tarifi


Misket Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Karbonat
Alabildiği Kadar Un
Kızartmak İçin: Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı, 1 kahve fincanı yoğurdu, 1 kahve fincanı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.

Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın.

Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin.
(isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Hem kahvaltı hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Özellikle yemek yapmaya yeni başlayan bekarlara özel. Yumurta, domates, biber olsun yeter...

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri