Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyveli Krep Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Meyveli Krep
Pratik Meyveli Krep Tarifi


Meyveli Krep (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin Sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
1 Kave Fincanı Tereyağı
1.
5 Kahve Fincanı Tozşeker
6 Muz
1 Limon
2 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Ceviziçi

Yemek Tarifi


Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın.
Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin.
Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Tavada biraz sıvıyağı kızdırın.
Hazırladığınız karışımdan tavanın tabanını kaplayacak kadar dökün.
Bir tarafı kızarınca, kapak yardımıyla ters çevirip arka yüzünü de pişirin.
Hamur bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Tereyağı ve 1 kahve fincanı tozşeken küçük bir tavada eritin.
Muzları dilimleyip şekerli yağa ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Limon suyunu ilave edip karıştırın ve ateşten alın.

Yağlanmış fırın tepsisine bir krep yerleştirin.
Üzerine muzlu karışımdan yayın ve tekrar kreple kapatın.
En üstte krep kalacak şekilde bir kat muz bir kat krep döşeyin.
Ceviziçi ve kalan tozşekeri en üstteki krebin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı firında 10-15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri