Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyveli Krep Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Meyveli Krep
Pratik Meyveli Krep Tarifi


Meyveli Krep (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin Sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
1 Kave Fincanı Tereyağı
1.
5 Kahve Fincanı Tozşeker
6 Muz
1 Limon
2 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Ceviziçi

Yemek Tarifi


Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın.
Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin.
Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Tavada biraz sıvıyağı kızdırın.
Hazırladığınız karışımdan tavanın tabanını kaplayacak kadar dökün.
Bir tarafı kızarınca, kapak yardımıyla ters çevirip arka yüzünü de pişirin.
Hamur bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Tereyağı ve 1 kahve fincanı tozşeken küçük bir tavada eritin.
Muzları dilimleyip şekerli yağa ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Limon suyunu ilave edip karıştırın ve ateşten alın.

Yağlanmış fırın tepsisine bir krep yerleştirin.
Üzerine muzlu karışımdan yayın ve tekrar kreple kapatın.
En üstte krep kalacak şekilde bir kat muz bir kat krep döşeyin.
Ceviziçi ve kalan tozşekeri en üstteki krebin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı firında 10-15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri