Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kuru Baklava
Pratik Kuru Baklava Tarifi


Kuru Baklava (10 Kişilik)

Malzemeler


1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
½ çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
½ kg nişasta
400 gr tereyağı
2,5 su bardağı antepfıstığı
şerbet için:
1 kg şeker
3,5 su bardağı su

Yemek Tarifi


Geniş bir kaba unu eleyerek, aktarın.
Ortasını çukurlaştırın.
Bu çukura yumurtaları kırın.
Tuzu ve suyu ekleyin.
Sert bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dk bir kenarda bekletin.

Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarın.
12 eşit parçaya bölün.
Üzerine nişasta serpin.
Elinizle her bir hamur parçasını yassı hale getirin.

Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın.
Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.
Açtığınız yufkaların büyüklüğünde bir tepsinin içini yağlayın.
Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün.

Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı üzerlerine serpin.
Diğer yufkaları da aralarına eritilmiş tereyağı süzdükten sonra fıstığın üzerine dizin.

Sonra bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın.
Yine bıçakla kareler kesin.
Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün.
Fazla yağı tepsiyi eğerek, boşaltın.

Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin.

Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.
Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üstünden alın.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine dökün .
Şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri