Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kurdela Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kurdela Tatlısı
Pratik Kurdela Tatlısı Tarifi


Kurdela Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


2 Yumurta
1 Çay Fincanı Süt
1 Çay Fincanı Nişasta
5 Çay Fincanı Un
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Sirke
100 gr Çekilmiş Antepfıstığı
2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
ŞERBET İÇİN
2.
5 Su Bardağı Tozşeker
2 Su Bardağı Su
2 Damla Limon Suyu

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Her parçayı hafifçe yassılatarak üzerine nişasta serpin.
Yufka inceliğinde açın.
Hamura kare şekli vermek için çevresindeki fazlalıkları kesin.

Kare şeklindeki hamuru büzün.
Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin.
Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın.
Peçete serilmiş tabağına alın.

Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın.
Limon suyunu ilave edin.
Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın.
Antepfıstığına bulayıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri