Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kurdela Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kurdela Tatlısı
Pratik Kurdela Tatlısı Tarifi


Kurdela Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


2 Yumurta
1 Çay Fincanı Süt
1 Çay Fincanı Nişasta
5 Çay Fincanı Un
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Sirke
100 gr Çekilmiş Antepfıstığı
2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
ŞERBET İÇİN
2.
5 Su Bardağı Tozşeker
2 Su Bardağı Su
2 Damla Limon Suyu

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Her parçayı hafifçe yassılatarak üzerine nişasta serpin.
Yufka inceliğinde açın.
Hamura kare şekli vermek için çevresindeki fazlalıkları kesin.

Kare şeklindeki hamuru büzün.
Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin.
Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın.
Peçete serilmiş tabağına alın.

Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın.
Limon suyunu ilave edin.
Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın.
Antepfıstığına bulayıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri