Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kürdan Tatlı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kürdan Tatlı
Pratik Kürdan Tatlı Tarifi


Kürdan Tatlı

Malzemeler


1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu kaynatın.
Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin.
Bir dakika daha kaynatın.
Ateşten alıp vanilyayı ilave edin.
soğumaya bırakın.

Bir yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın.
3 cm genişliğinde kesin.
Her bir ruloya birer kürdan batırın.
Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.

Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın.
3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.

Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar.
Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.

Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri