Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kürdan Tatlı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kürdan Tatlı
Pratik Kürdan Tatlı Tarifi


Kürdan Tatlı

Malzemeler


1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu kaynatın.
Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin.
Bir dakika daha kaynatın.
Ateşten alıp vanilyayı ilave edin.
soğumaya bırakın.

Bir yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın.
3 cm genişliğinde kesin.
Her bir ruloya birer kürdan batırın.
Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.

Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın.
3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.

Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar.
Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri