Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kürdan Tatlı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kürdan Tatlı
Pratik Kürdan Tatlı Tarifi


Kürdan Tatlı

Malzemeler


1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu kaynatın.
Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin.
Bir dakika daha kaynatın.
Ateşten alıp vanilyayı ilave edin.
soğumaya bırakın.

Bir yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın.
3 cm genişliğinde kesin.
Her bir ruloya birer kürdan batırın.
Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.

Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın.
3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.

Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar.
Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İsmiyle de ilgi çekici bir kurabiye olan perişan kurabiyeyi Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı anlattı. İçindeki malzemelerin çokluğu ve şekli sebebiyle bu kurabiye perişan ismini almış.

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri