Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kürdan Tatlı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kürdan Tatlı
Pratik Kürdan Tatlı Tarifi


Kürdan Tatlı

Malzemeler


1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu kaynatın.
Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin.
Bir dakika daha kaynatın.
Ateşten alıp vanilyayı ilave edin.
soğumaya bırakın.

Bir yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın.
3 cm genişliğinde kesin.
Her bir ruloya birer kürdan batırın.
Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.

Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın.
3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.

Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar.
Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri