Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Künefe Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Künefe
Pratik Künefe Tarifi


Künefe (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Tel Kadayıf
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Tereyağından 1, 5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın
Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin.
Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun.
En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.

İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün.
Servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri