Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Künefe Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Künefe
Pratik Künefe Tarifi


Künefe (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Tel Kadayıf
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Tereyağından 1, 5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın
Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin.
Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun.
En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.

İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün.
Servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Çok pratik bir tatlı.

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri