Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krep Hamuru (Sufle) (24 Krep) Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krep Hamuru (Sufle) (24 Krep)
Pratik Krep Hamuru (Sufle) (24 Krep) Tarifi


Krep Hamuru (Sufle) (24 Krep)

Malzemeler


2.
5 çay fincanı un
5 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı(yumuşatılmış)
1.
5 su bardağı süt
3/4 su bardağı su
1 tutam tuz
TATLI KREPLER İÇİN
4 kaşık şeker
vanilya (limon kabuğu rendesi veya likör de olabilir)

Yemek Tarifi


(Daha hafif, gevrek krepler için)
Bu hamurdan yapacağınız krepler kabarık olacaktır.
Bunun için Fransız Mutfağında ?krep sufle? adıyla sunulmaktadır.

Unu derin bir kaba döküp süt, su ve tuz katarak karıştırın.
Bu hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin
Krepleri hazırlamadan önce hamurunuza yumurta sarılarını tek tek katın, yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.

Kenara ayırdığınız yumurta aklarını kar haline getirip krep hamuruna yavaş ve çeperlere yakın birkaç dairesel hareketle katın.

NOT: krep, her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ayrıca elinizdeki malzemelerle değişik pratik içler hazırlayıp hemen ikram edebileceğiniz çok kolay bir hamurdur.
Tatlı olarak reçel, çikolata, meyveyle doldurulabilir ve çay-kahve yanında yenilebilir, Peynir, sosis, salam, mantar, karides, kıyma, sebze gibi tuzlu içlerle birlikte ise mükemmel bir yemek olabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri