Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep) Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep)
Pratik Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep) Tarifi


Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep)

Malzemeler


2.
5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.
Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.
Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın.
Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın.
Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin.
Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz.

DİKKAT!
Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri