Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep) Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep)
Pratik Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep) Tarifi


Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep)

Malzemeler


2.
5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.
Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.
Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın.
Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın.
Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin.
Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz.

DİKKAT!
Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri