Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep) Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep)
Pratik Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep) Tarifi


Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep)

Malzemeler


2.
5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.
Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.
Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın.
Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın.
Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin.
Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz.

DİKKAT!
Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun.

Derin bir kabın içinde yumurtaları ve tozşekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri