Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kestaneli-Elmalı Krep
Pratik Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi


Kestaneli-Elmalı Krep

Malzemeler


8 Krep
2 Golden Elma
600 gr.
Kestane Püresi (hazır alınabilir)
1 Limon
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Krema
4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık (badem veya fıstık da olabilir)
2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri (kestane püresi şekerliyse,pudra şekeri gerekmez)
100 gr.
Bitter Çikolata
Fındık Büyüklüğünde Tereyağı

Yemek Tarifi


Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Tereyağını yapışmayan tavada eritin, elmaları kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
Yumuşayınca ezerek püre haline getirin.
Kestane pürenizi (şekersiz ise pudra şekerini de katarak), vanilya ve çekilmiş badem ya da fındığı.
elma püresine ekleyin.

Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese şeklinde kapatın ve ağzını limon ya da portakal kabuğundan keseceğİniz şeritlerle bağlayın.

Bifter çikolatayı benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin.
Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri