Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kestaneli-Elmalı Krep
Pratik Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi


Kestaneli-Elmalı Krep

Malzemeler


8 Krep
2 Golden Elma
600 gr.
Kestane Püresi (hazır alınabilir)
1 Limon
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Krema
4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık (badem veya fıstık da olabilir)
2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri (kestane püresi şekerliyse,pudra şekeri gerekmez)
100 gr.
Bitter Çikolata
Fındık Büyüklüğünde Tereyağı

Yemek Tarifi


Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Tereyağını yapışmayan tavada eritin, elmaları kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
Yumuşayınca ezerek püre haline getirin.
Kestane pürenizi (şekersiz ise pudra şekerini de katarak), vanilya ve çekilmiş badem ya da fındığı.
elma püresine ekleyin.

Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese şeklinde kapatın ve ağzını limon ya da portakal kabuğundan keseceğİniz şeritlerle bağlayın.

Bifter çikolatayı benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin.
Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Çiğdem Güler'den farklı bir içlikofte tarifi. Soya kıyması ile yapılan bu yemek hem pratik hem lezzetli..

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri