Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalburabastı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kalburabastı
Pratik Kalburabastı Tarifi


Kalburabastı

Malzemeler


1 1/4 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş)
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Maden suyu
2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 3/4 su bardağı Un

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Unu geniş bir kaba eleyin.
Ortasını açıp maden suyunu koyun.
Çevresine sıvı yağ gezdirin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
1-2 dakika yoğurun, 12 beze yapın.
Her bezeyi kalbur veya rende üzerine koyun, baş parmak hariç diğer parmaklarla üzerine bastırıp geri çekerek hamuru yassılaştırırken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayın.
Ortasına 1 çay kaşığı ceviz içi koyun, rulo yapıp kapatın.
Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın.
Hamurları dizin.
Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından çıkınca, üzerine soğuk şurubu dökün.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri