Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalburabastı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kalburabastı
Pratik Kalburabastı Tarifi


Kalburabastı

Malzemeler


1 1/4 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş)
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Maden suyu
2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 3/4 su bardağı Un

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Unu geniş bir kaba eleyin.
Ortasını açıp maden suyunu koyun.
Çevresine sıvı yağ gezdirin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
1-2 dakika yoğurun, 12 beze yapın.
Her bezeyi kalbur veya rende üzerine koyun, baş parmak hariç diğer parmaklarla üzerine bastırıp geri çekerek hamuru yassılaştırırken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayın.
Ortasına 1 çay kaşığı ceviz içi koyun, rulo yapıp kapatın.
Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın.
Hamurları dizin.
Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından çıkınca, üzerine soğuk şurubu dökün.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri