Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalburabastı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kalburabastı
Pratik Kalburabastı Tarifi


Kalburabastı

Malzemeler


1 1/4 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş)
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Maden suyu
2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 3/4 su bardağı Un

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Unu geniş bir kaba eleyin.
Ortasını açıp maden suyunu koyun.
Çevresine sıvı yağ gezdirin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
1-2 dakika yoğurun, 12 beze yapın.
Her bezeyi kalbur veya rende üzerine koyun, baş parmak hariç diğer parmaklarla üzerine bastırıp geri çekerek hamuru yassılaştırırken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayın.
Ortasına 1 çay kaşığı ceviz içi koyun, rulo yapıp kapatın.
Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın.
Hamurları dizin.
Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından çıkınca, üzerine soğuk şurubu dökün.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Derya Aydından çok pratik, lezzetli bir pirinç çorbası. Mutlaka deneyin...

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri