Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalbura Bastı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kalbura Bastı
Pratik Kalbura Bastı Tarifi


Kalbura Bastı (10-12 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Su Bardağı Süt
200 gr Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Şurup İçin:
4 Su Bardağı Su
1 Kg Toz Şeker
1/2 Limon Suyu

Yemek Tarifi


Şekeri su ile kaynatın.
Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu sıkın.
Soğumaya bırakın.
Bir kapta süt ve şekeri çırpın.
Un ve kabartma tozu da ekleyip, yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dk dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle hafifçe açın.
Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin.
Ortasına dövülmüş ceviz koyun.
Hamurun kenarlarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapayın.
Böylece dış yüzeyde desen oluşacaktır.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Bikaç dk daha fırında tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Çocukların keyifle yiyeceği, besin değeri çok yüksek bir çorba tarifi..

Şurup için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri