Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalbura Bastı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kalbura Bastı
Pratik Kalbura Bastı Tarifi


Kalbura Bastı (10-12 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Su Bardağı Süt
200 gr Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Şurup İçin:
4 Su Bardağı Su
1 Kg Toz Şeker
1/2 Limon Suyu

Yemek Tarifi


Şekeri su ile kaynatın.
Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu sıkın.
Soğumaya bırakın.
Bir kapta süt ve şekeri çırpın.
Un ve kabartma tozu da ekleyip, yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dk dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle hafifçe açın.
Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin.
Ortasına dövülmüş ceviz koyun.
Hamurun kenarlarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapayın.
Böylece dış yüzeyde desen oluşacaktır.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Bikaç dk daha fırında tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri