Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Herle Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Herle
Pratik Herle Tarifi


Herle (4 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı un
2 çay bardağı irmik
4 su bardağı süt
200 gr bal
150 gr badem
200 gr tereyağı
250 gr pekmez
200 gr kaymak
muz, çilek, kivi

Yemek Tarifi


Tereyağını eritin.
Un ve irmiği bu yağda kavurun.
Rengi biraz koyulaşınca.
sütü ve balı idave edin.
Karıştırarak pişirin.

Servis tabağına aldığınız karışım soğuduktan sonra üzerine pekmez dökün.
Kaymak, badem ve meyvederde süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'ın tarifi

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri