Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Herle Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Herle
Pratik Herle Tarifi


Herle (4 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı un
2 çay bardağı irmik
4 su bardağı süt
200 gr bal
150 gr badem
200 gr tereyağı
250 gr pekmez
200 gr kaymak
muz, çilek, kivi

Yemek Tarifi


Tereyağını eritin.
Un ve irmiği bu yağda kavurun.
Rengi biraz koyulaşınca.
sütü ve balı idave edin.
Karıştırarak pişirin.

Servis tabağına aldığınız karışım soğuduktan sonra üzerine pekmez dökün.
Kaymak, badem ve meyvederde süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri