Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Herle Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Herle
Pratik Herle Tarifi


Herle (4 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı un
2 çay bardağı irmik
4 su bardağı süt
200 gr bal
150 gr badem
200 gr tereyağı
250 gr pekmez
200 gr kaymak
muz, çilek, kivi

Yemek Tarifi


Tereyağını eritin.
Un ve irmiği bu yağda kavurun.
Rengi biraz koyulaşınca.
sütü ve balı idave edin.
Karıştırarak pişirin.

Servis tabağına aldığınız karışım soğuduktan sonra üzerine pekmez dökün.
Kaymak, badem ve meyvederde süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri