Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Kadayıf Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gül Kadayıf
Pratik Gül Kadayıf Tarifi


Gül Kadayıf (5 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayıf
150 gr İri Dövülmüş Ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek İçin:
Antep Fıstığı

Yemek Tarifi


İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim.
Eritilmiş margarinin yarı­sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.
Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım.
Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım.
Üzerine tarçın serpelim.
İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.

Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim.
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.

Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim.
Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.

Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım.
Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım.
Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım.
İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim.
Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kepekli un karışımını geniş bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Toz mayayı da serpiştirdikten sonra elinizle tekrar karıştırın.

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Ayşe Tüter'in tarifi

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri