Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gelin Bohçası Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gelin Bohçası
Pratik Gelin Bohçası Tarifi


Gelin Bohçası (10 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Baklavalık Un
3 Adet Yumurta
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Su
1/2 Kg Nişasta
400 gr Tereyağı
2,5 Su Bardağı Antepfıstığı
Kaymak
Şerbeti İçin:
1 Kg Şeker
3.
5 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Geniş bir kaba unu eleyin.
Üzerine yumurtaları kırın.
Tuzu ve suyu ekleyin.
Sert bir hamur olana dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dk bekletin.

Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün.
Üzerine nişasta serpin.
Hamurları yassı hale getirin.
Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın.
Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.

Açtığınız 12 yufkanın dördünün düz bir zemine, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste dizin.
8 cm çapında kareler kesin.
Karelere bir çay kaşığı dolusu kaymak ve yarım tatlı kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun.
Karenin dört ucunu üstte birleştirerek, sıkıştırın.
Yağlanmış tepsiye dizin.

Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün.
Fazla yağı eğerek boşaltın.
Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.
Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın.
Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak dökün.
Şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri