Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gazoz Kapağı Tatlısı
Pratik Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi


Gazoz Kapağı Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un
Fındık
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Hamur malzemelerini bir kaba alın.
Börek hamuru yoğurur gibi yoğurun ve incecik açın.
Su bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin.
Sonra hamurları birbirlerinin üzerine koyarak ikişerli hamurlar yapın.

Bir gazoz kapağı ile üstteki hamurun ortasını çıkarın ve o boşluğa fındıkları doldurun.
Bütün tatlıları bu şekilde hazırlayın.
Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirin.

Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynatın.
Fırından çıkardığınız tatlı ılınmaya başlayınca sıcak olarak şerbeti üzerine dökün.
Şerbetini emen tatlıları servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte halka, kırmızı biberi jülyen, domatesi de küp şeklinde doğrayın.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri