Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gazoz Kapağı Tatlısı
Pratik Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi


Gazoz Kapağı Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un
Fındık
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Hamur malzemelerini bir kaba alın.
Börek hamuru yoğurur gibi yoğurun ve incecik açın.
Su bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin.
Sonra hamurları birbirlerinin üzerine koyarak ikişerli hamurlar yapın.

Bir gazoz kapağı ile üstteki hamurun ortasını çıkarın ve o boşluğa fındıkları doldurun.
Bütün tatlıları bu şekilde hazırlayın.
Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirin.

Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynatın.
Fırından çıkardığınız tatlı ılınmaya başlayınca sıcak olarak şerbeti üzerine dökün.
Şerbetini emen tatlıları servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Vejetaryenler için pizza tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri