Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gazoz Kapağı Tatlısı
Pratik Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi


Gazoz Kapağı Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un
Fındık
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Hamur malzemelerini bir kaba alın.
Börek hamuru yoğurur gibi yoğurun ve incecik açın.
Su bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin.
Sonra hamurları birbirlerinin üzerine koyarak ikişerli hamurlar yapın.

Bir gazoz kapağı ile üstteki hamurun ortasını çıkarın ve o boşluğa fındıkları doldurun.
Bütün tatlıları bu şekilde hazırlayın.
Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirin.

Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynatın.
Fırından çıkardığınız tatlı ılınmaya başlayınca sıcak olarak şerbeti üzerine dökün.
Şerbetini emen tatlıları servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri