Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fiyonk Tatlı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Fiyonk Tatlı
Pratik Fiyonk Tatlı Tarifi


Fiyonk Tatlı (6 Kişilik)

Malzemeler


1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1/4 Limon

Yemek Tarifi


Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalım.
İçine margarini ekleyelim.
Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edelim.
Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralım.
Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalım.
Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım.

İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım.

Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalım.
Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalım.
Şerbeti için suyu, şekeri ve limonu kaynatalım.
Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalım.
Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalım.
Şerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alalım.

Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun.

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri