Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fıstıklı Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Fıstıklı Baklava
Pratik Fıstıklı Baklava Tarifi


Fıstıklı Baklava

Malzemeler


1 kilo baklavalık un
3 tane yumurta
10 gr tuz (hamuru sağlamlaştırmak için)
2 bardak su
Yarım kilo nişasta
400 gram tereyağı veya margarin
1 kilo şeker
250 grfıstığı veya ceviz

Yemek Tarifi


Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın.
Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin.
Hamuru sert bir hale gelene kadar yoğurduktan sonra üzerini ıslak ve temiz bir bezle örterek yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru leğenden çıkararak 12 eşit parçaya bölün ve üzerine nişasta serpip elinizle yassı hale getirin.
Mermer bir zemin veya sofra üzerinde oklava veya merdaneyle hamurları olabildiğince ince bir şekilde açın.

Hamur açılırken sürekli olarak nişasta serpin.
Açtığınız yufkaları tepsiye dizmeden önce çok hafif bir şekilde tepsiyi iyice yağlayın.
Sonra birer birer yufkaları tepsiye dizin.

Yufkaları tepsiye dizerken her bir defasında daha önce kısık ateşte eritmiş olduğunuz tereyağına bir fırçayı batırarak yufkanın üzerine serpin.

Hamurun yarısını tepsiye döşedikten sonra fıstık veya cevizi güzel bir şekilde tepsiye yayın.
Kalan hamurları da aynı şekilde fıstıkların üzerine dizin.
Bıçağın tersiyle tepsinin kenarından hamuru içeriye doğru sıkıştırın.
Yine bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde (havuç dilimi, kare, dikdörtgen vb.
gibi) dilimleyin.

Eritmiş olduğunuz yağı dilimlerin üzeri kapanacak şekilde dökün.
Hazırladığınız baklavayı orta hararetli bir fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Bu süre içinde baklavanın içi pişecek ve yüzeyi de portakal rengini alacaktır.

Kadayıftaki gibi hazırladığınız şerbeti baklavayı fırından alır almaz sıcağı sıcağına ilave edin.
Sonra yine soğumaya bırakın baklavanız hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri