Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Milföy Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Elmalı Milföy Tatlısı
Pratik Elmalı Milföy Tatlısı Tarifi


Elmalı Milföy Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr elma
1 paket milföy hamuru
1 çay kaşığı tarçın
100 gr ceviz
50 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
Üzeri için galeta unu

Yemek Tarifi


Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın.
Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.
Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.
Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.

Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin.
Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın.
Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.
Sıcak olarak servise sunun.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri