Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Milföy Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Elmalı Milföy Tatlısı
Pratik Elmalı Milföy Tatlısı Tarifi


Elmalı Milföy Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr elma
1 paket milföy hamuru
1 çay kaşığı tarçın
100 gr ceviz
50 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
Üzeri için galeta unu

Yemek Tarifi


Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın.
Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.
Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.
Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.

Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin.
Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın.
Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.
Sıcak olarak servise sunun.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Çocukların keyifle yiyeceği, besin değeri çok yüksek bir çorba tarifi..

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri