Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Düğme Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Düğme Tatlısı
Pratik Düğme Tatlısı Tarifi


Düğme Tatlısı (6-8 Kişilik)

Malzemeler


125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı marmelat
2 çorba kaşığı badem
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.
Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin.

Soğumaya bırakın.
Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun.
Soğumaya bırakın.

Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayın.
Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın.
Yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri