Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Düğme Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Düğme Tatlısı
Pratik Düğme Tatlısı Tarifi


Düğme Tatlısı (6-8 Kişilik)

Malzemeler


125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı marmelat
2 çorba kaşığı badem
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.
Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin.

Soğumaya bırakın.
Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun.
Soğumaya bırakın.

Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayın.
Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın.
Yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri