Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dilber Dudağı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Dilber Dudağı
Pratik Dilber Dudağı Tarifi


Dilber Dudağı (8 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Kg Yakın Un
250 gr Ceviz
Sosu İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
1/2 Limon
Bir Miktar Su

Yemek Tarifi


Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalım.
Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonatı koyalım.
Hamur haline getirelim.
Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım.

Daha sonra hamuru üçe bölüp, merdane ile açalım.
Dövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalım.
Bardakla daire şeklinde keselim.
Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelim.
Yağlanmamış tepsiye dizip, fırına verelim.
Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim.

Şerbet İçin:2, 5 su bardağı şekeri, üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 5 dk bekletip, yarım limonu içine sıkalım.
Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri