Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dilber Dudağı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Dilber Dudağı
Pratik Dilber Dudağı Tarifi


Dilber Dudağı (8 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Kg Yakın Un
250 gr Ceviz
Sosu İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
1/2 Limon
Bir Miktar Su

Yemek Tarifi


Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalım.
Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonatı koyalım.
Hamur haline getirelim.
Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım.

Daha sonra hamuru üçe bölüp, merdane ile açalım.
Dövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalım.
Bardakla daire şeklinde keselim.
Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelim.
Yağlanmamış tepsiye dizip, fırına verelim.
Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim.

Şerbet İçin:2, 5 su bardağı şekeri, üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 5 dk bekletip, yarım limonu içine sıkalım.
Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri